Je hebt ieder jaar weer terugkerende evenementen. Sommige mensen verheugen zich enorm op bijvoorbeeld kerst, oud en nieuw en andere feestdagen. Wij verheugen ons elk jaar weer op de nieuwe FIFA. In september 2018 komt de nieuwe FIFA 19 uit. Nadat wij de huidige versie helemaal plat hebben gespeeld, wordt het weer hoog tijd voor een nieuwe versie. In deze blog bekijken we wat er al bekend is over FIFA 19, FUT 19 en andere zaken omtrent deze splinternieuwe game. Zodra er meer nieuws is, wordt deze blog geüpdatet.

In het kort

  • Wat is het? Het nieuwste voetbalspel uit de lange reeks van EA FIFA games
  • Wanneer? 28 september 2018
  • Waarop spelen? Hoogstwaarschijnlijk op PS4, Xbox One, PC en Nintendo Switch

FIFA 19 releasedatum

Tijdens het evenement genaamd EA Play, dat vorig jaar tijdens de E3 in LA werd aangekondigd, kwam EA met het laatste FIFA 19 nieuws. Net zoals alle voorgaande FIFA titels, zal de nieuwste FIFA-versie ook weer in September uitkomen. Ditmaal op 28 september 2018! Het kan per regio nog wel eens een dag schelen, maar naar alle verwachting is dit voor Nederland, België en veel andere landen in Europa niet het geval.

FIFA 19 trailer

Tijdens de E3 in 2018 en bij EA Play werden de allereerste beelden van FIFA 19 vrijgegeven. Dit is een korte “Reveal Trailer”. Dit soort trailers zijn niet de afgewerkte game, maar komen in het geval van FIFA wel erg dichtbij de game die in september 2018 uitkomt. Bekijk hieronder de eerste beelden van FIFA 19:

FIFA 19 nieuws en geruchten

Het duurt nog enkele maanden voordat FIFA 19 uitkomt. Toch weten we al een aantal dingen over de nieuwste game. Een aantal leuke punten op een rij.

FIFA 19 Champions League

De maker van de grootste FIFA concurrent, Konami (PES), had een grote deal met UEFA voor de rechten van de Champions League. Deze deal is afgelopen. Volgens de laatste geruchten heeft EA een deal gemaakt voor alleen FIFA 19, maar dit kan ook voor meerdere jaren zijn. Volgens de laatste FIFA 19 trailer is het inderdaad mogelijk om in FIFA de Champions League te spelen. Een grote vernieuwing en toevoeging aan de game. Op deze manier wordt een FIFA 19 career of toernooimodus nog vollediger. Het werd eigenlijk wel hoog tijd!

FIFA 19 Champions League

Frostbite Engine blijft

Net als de voorgaande editie zal de Frostbite Engine weer blijven. Dit betekent dat de game er weer goed uit gaat zien. Al zal de verbetering ten opzichte van FIFA 18 niet enorm groot zijn. Toch zijn we blij dat ook singleplayer onderdelen zoals The Journey, die veel profijt hebben van de Frostbite engine, weer verder uitgewerkt kunnen worden in FIFA 19.

Dynamisch weer

In het vorige punt hebben we het gehad over de Frostbite Engine. Deze engine zorgt er in andere games voor dat het weer een grote rol speelt. In FIFA wordt hier nog erg weinig mee gedaan. Erg gek, omdat een flinke regenbui, sneeuwstorm of spelen in 40 graden Celcius een groot effect heeft op de uitkomst van een voetbalwedstrijd. De engine waarop FIFA 19 draait, kan dit erg mooi weergeven. Zo zouden spelers meer moeten uitglijden als het veel regent en sneller moe worden als zij in warme temperatuur moeten spelen. Wij hopen dat EA gebruik gaat maken van Frostbite, zoals veel andere games dat ook al doen. Het is in ieder geval goed mogelijk.

FIFA 19 versie voor Nintendo Switch

Een nieuwe Nintendo Switch versie is ook in de maak. De versie van FIFA 18 was geen enorm succes en werd zeker niet beter verkocht dan andere versies. Dit kwam ook dankzij het ontbreken van belangrijke functies, zoals The Journey  en een volledige carrière modus. Hopelijk voegt EA het aan FIFA 19 voor de Nintendo Switch wel toe.

The Journey komt terug

The Journey is een hit gebleken voor de FIFA franchise. Zo hebben veel bekende FIFA streamers dit veel gepeeld en hiermee veel mensen enthousiast gemaakt. Vrijwel iedereen die FIFA 18 heeft aangeschaft, heeft deze spelmodus wel aangeraakt. Wij twijfelen dan ook niet dat het verhaal van Alex en Danny verder gaat. We hopen wel dat er iets meer vrijheid in deze spelmodus komt. Dan zal het nog uitdagender worden. Wij vinden het nog steeds een enorm leuke toevoeging aan de FIFA reeks en hopen dat het in FIFA 19 nog beter gaat worden.

FIFA 19 Ronaldo

De veelgestelde FIFA 19 vragen

Wij krijgen regelmatig vragen van bezoekers en ook van mensen die wij spreken over FIFA 19. De belangrijkste vragen proberen we hieronder te beantwoorden:

Komen er “Lootboxes” in FIFA 19?

In videospellen zijn lootbox microtransacties. In deze boxen zitten virtuele items. Je weet van tevoren niet wat voor items je gaat krijgen. Het is voor veel bedrijven een manier om geld te verdienen aan een game. Je ziet het erg vaak bij mobiele games, maar ook bij PC games. (bron) FIFA heeft natuurlijk al een soortgelijk systeem in FIFA Ultimate Team. Je kan hier pakketten met kaarten kopen. Ook hier weet je van tevoren niet wat er in zit. In Nederland en een aantal andere landen is de toezicht hierop verscherpt en kan het gaan vallen onder de kansspelwet, net zoals een gokje wagen in het casino.

EA heeft voor de game Battlefront 2 met veel controverse de Lootboxes geïntroduceerd. Wij verwachten dat er misschien wel een verandering gaat komen in het kopen van packs in FIFA 19. Hoe dit er uit gaat zien, valt lastig te voorspellen. Al helemaal omdat in Nederland er volop verandering gaande zijn omtrent dit soort manieren om geld uit te geven in games.

Is dit de laatste fysieke FIFA?

Zoals we in de introductie al aangaven is een nieuw FIFA spel een jaarlijks iets waarop we kunnen vertrouwen (en waar we naar uitkijken). Er gaan geruchten dat FIFA 19 misschien wel de laatste game in deze serie is die op deze manier uitgegeven gaat worden. Men wil misschien gaan werken met een “subscription-model”. Men kan voor 365 dagen een betaald abonnement kopen op de game. Je hebt dan recht op alle updates en het nieuwe spel. Na deze periode moet je het verlengen om toegang te houden tot de game. Deze manier staat bij EA nog wel in de kinderschoenen, dus wie weet komt er straks gewoon een normale FIFA 20 uit, zoals we dat gewend zijn!

FIFA 19 voor Xbox 360 en PlayStation 3?

In de vorige versie waren niet alle nieuwe opties beschikbaar voor de oudere consoles. Wij verwachten dat EA de nieuwste FIFA-versie niet meer uit gaat brengen voor de Xbox 360 en PlayStation 3. EA zal zich wellicht liever focussen op de nieuwste generatie consoles en PC’s.

FIFA 19 coins en points?

Wij hebben al onze favoriete aanbieders gepolst. Zij gaan allemaal weer FIFA 19 coins en points verkopen voor FIFA 19 Ultimate Team (FUT19). Bekijk de aanbieders in de onderstaande tabel:

FIFA coins en FIFA points kopen met korting?

We hebben een hele leuke deal met onze favoriete aanbieder. Je krijgt nu 20% extra korting op FIFA points en FIFA coins als je je aanmeldt via de onderstaande button!