Over een paar maanden is het alweer zover: FIFA 18 komt uit. De releasedatum staat nog niet helemaal vast, maar je kunt er zeker vanuit gaan dat je het eind september kunt gaan spelen. Wij hebben een leuke lijst met feiten en verwachtingen gemaakt. Let op: Niet alles zal 100% waar zijn. Wij, als echte fans, hopen natuurlijk ook dat veel veranderingen doorgaan. Een aantal zekerheden hebben we natuurlijk wel in de lijst verwerkt.

De release van FIFA 18

Eind september komt de nieuwe FIFA 18 uit. Wij verwachten dat dit rond 23 september gaat zijn. Natuurlijk hopen wij dat dit veel eerder is..

Een update in The Journey

Een goede update voor de spelmodus The Journey zit er vast en zeker aan te komen. FIFA 17 draait op de nieuwste engine Frostbite en daardoor werd ook een mooie verhaallijn mogelijk. Als je dit nog niet hebt gespeelt: Lees dan zeker niet verder.

Alex Hunter is begonnen met het opbouwen van een mooie carrière in FIFA 17. Deze gaat in FIFA 18 hopelijk gewoon verder. In de allerlaatste scene die je speelt wordt Hunter uitgenodigd voor het Engelse nationale team. Dit willen we natuurlijk helemaal verder spelen. Ook hopen we dat de verhaallijn nog uitgebreider gaat worden.

Een aantal feiten op een rij:

Wanneer? Eind september 2017
Wat is het? De nieuwste game in de lange reeks FIFA games
Kosten? Tussen de 50 en 60 euro
Speelbaar op: PS4, Xbox One en PC zijn zeker. Er komt ook een mobiele FIFA 18 app. Daarnaast, als we diverse trailers mogen geloven, komt er ook een Nintendo Switch versie. Andere oudere consoles zijn nog niet bevestigd.

FIFA 18 career mode

Na een aantal kleine veranderingen vorig jaar, verwachten wij niet veel vernieuwingen in deze modus. Heel erg jammer eigenlijk dat alle energie naar FIFA 18 Ultimate Team gaat, maar wel logisch. Dit is waar EA het grote geld mee verdiend. Het blijft toch iedere keer weer een beetje huilen als we de career opstarten van een nieuwe FIFA. In het eerste seizoen worden we dan bijvoorbeeld weer geconfronteerd met een speler uit Frankrijk die in de Premier League speelt met ernstige heimwee. Hij wilt vertrekken en je moet hem verkopen van het bestuur. Hij verhuist uiteindelijk naar Arsenal. Ook het speelschema is af en toe best naar als je bijvoorbeeld 5 wedstrijden in 7 dagen moet spelen. Hopelijk komen er in de FIFA 18 carrière een hoop verbeteringen, maar we verwachten het eigenlijk niet.

Penalty en vrije trappen nemen

Veel fans hebben geklaagd over het nemen van vrije trappen en de penalty. Logisch, want het systeem deugt niet echt, vinden ook wij. We hopen dat dit volledig anders gaat worden en dat hierdoor dode spelmomenten ook een stuk dreigender kunnen gaan worden.

Links

FIFA 18 coins

FIFA coins en FIFA points kopen met korting?

We hebben een hele leuke deal met onze favoriete aanbieder. Je krijgt nu 20% extra korting op FIFA points en FIFA coins als je je aanmeldt via de onderstaande button!