EA Sports heeft officieel FIFA 20 uitgebracht met PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc-spelers die eindelijk de game in handen kunnen krijgen. Om een voorsprong te krijgen kun je ook FIFA 20 coins kopen.

FIFA 20 heeft veel nieuwe inhoud en functies om je tanden in te zetten en het kan enige tijd duren om aan te passen aan zijn voorganger. Of je nu de Champion’s League in Career Mode wilt winnen, je winstrecord in Ultimate Team wilt verbeteren of zelfs een vriend wilt verslaan in de nieuwe VOLTA-modus, deze 10 tips kunnen je helpen een betere speler te worden.

1. Haal het meeste uit Strafe Dribbling

Een van de belangrijkste nieuwe toevoegingen voor FIFA 20 is een extra nadruk op één-op-één situaties. Aanvallende spelers hebben nu meer opties om ronde verdedigers te krijgen dankzij de nieuwe Strafe Dribbling-monteur.
Door L1 / LB ingedrukt te houden, kun je bewegen terwijl je de bal onder controle houdt en als je R1 / RB tegelijkertijd ingedrukt houdt, dan zul je vastklikken in de richting van je speler. Strafe Dribbelen is vooral effectief wanneer je de bal naar achteren trekt, verdedigers naar buiten lokt en ruimte voor je voorwaarts vrijmaakt.

2. Oefen getimede afwerking

Timed Finishing is terug voor FIFA 20, maar is opnieuw in balans gebracht en is daarom nog moeilijker te realiseren. Houd echter rekening met de timing en je wordt beloond met veel consistentere schoten en je scoort zeker meer doelpunten. Het is de moeite waard om tijd in oefenmodi door te brengen of om games te starten om hieraan te wennen, vooral omdat je weet dat je je shots kunt timen wanneer je een vrije trap neemt

3. Tegenaanval

Pace is terug in FIFA 20 en beter dan ooit met verdedigers die recht hebben om aanvallers niet langer veel sneller in te halen dan zijzelf. Net als in de sport is tempo een zeer effectief hulpmiddel in FIFA 20 dat tegenaanvallen bijzonder dodelijk heeft gemaakt. Passen is niet zo betrouwbaar als in eerdere FIFA’s, dus kiezen voor een meer directe aanpak van aanvallen kan dit jaar enorm voordelig zijn.

Wie zijn de beste vleugelspelers in FIFA 20?
Als je op zoek bent naar een LW en RW van wereldklasse voor je FIFA 20 Ultimate Team-ploeg, dan heb je keuze te over.

4. Jockey meer ter verdediging

Een andere verandering om aan te wennen is het feit dat spelers niet langer alleen op de AI kunnen vertrouwen om veilig te verdedigen. Je moet de leiding nemen en je tegenstander te slim af zijn om de bal terug te winnen, wat makkelijker gezegd dan gedaan is. Zoals deze verdedigingsgids van de FIFA 20 suggereert, moet je stoppen met X / A ingedrukt te houden en in plaats daarvan op zoek gaan naar voornamelijk jockey met L2 / LT. Je kunt nu R2 / RT tegelijkertijd ingedrukt houden om snel te jockeyen, zodat je verdediger veel grond kan bedekken en zijn kansen op het onderscheppen van een pass kan vergroten. Anders, wees geduldig en jockey tot de tijd rijp is, laat dan beide en de sprintknop los om de bal uit te dagen.

5. Leer hoe u de nieuwe vrije trappen kunt gebruiken

Setstukken zijn volledig gereviseerd, waarbij het nieuwe vrije schopsysteem bijzonder opwindend, hoewel lastig is. Richt nu je schot met de linker joystick en gebruik de rechter joystick om spin toe te voegen. Afhankelijk van hoe je de stick draait, kun je de shot dip, curve of zelfs knuckleball toevoegen. Je zult deze technieken willen leren kennen en aan elke spinmethode wennen, vooral hoe sneller je de spin invoert, hoe meer curve je krijgt.

6. Probeer de nieuwe soorten passen

In FIFA 20 heb je meer passerende opties tot je beschikking dan ooit tevoren. Je kunt nu dubbeltikken op de pass (X / A) of door de bal (Triangle / Y) zodat de bal over de onderschepping van de verdediger ‘knikt’, wat vooral handig is in plakkerige situaties. Je kunt twee keer op zolder door bal (L1 / LB) + (Driehoek / Y) drukken om een ​​aangedreven versie van de looping-pass uit te voeren.

Als je op zoek bent naar een elite CM of CDM voor FUT, kunnen dit je beste opties zijn in FIFA 20.

7. Roep je keeper op voor hoeken

Een van de subtielere wijzigingen in FIFA 20 is dat je opzettelijk je doelman kunt vragen naar buiten te komen en een kruis te claimen. Door te tikken en vervolgens Triangle / Y ingedrukt te houden, rent je doelman van zijn lijn af en springt om het binnenkomende kruis te vangen of te slaan. Dit kan met name handig zijn voor bochten als je tegenstanders met veel breedte spelen, maar natuurlijk kan dit, net als in het echte leven, een riskante techniek zijn.

8. Oefen de nieuwe vaardigheden

En natuurlijk zijn er bij elke nieuwe versie van FIFA nieuwe vaardigheidsbewegingen waarmee spelers hun flair kunnen laten zien. Hoewel er heel wat nieuwe bewegingen te leren zijn, is degene die het meest opvalt de Lateral Heel to Heel. Met deze drie-sterren vaardigheidsbeweging kun je snel van richting veranderen met een beweging vergelijkbaar met de Ronaldo Chop. Om dit uit te voeren, houd je L1 / LB vast en veeg je de rechter joystick naar de ene en vervolgens naar de andere kant.
Er is ook een stijlvolle viersterrenvariant van de Roulette, de Flair Roulette genaamd, die wordt uitgevoerd door L1 / LB vast te houden terwijl de gebruikelijke roulette-invoer van rotat wordt uitgevoerd

met de rechter joystick 180 graden naar voren. Kies een van de nieuwe vaardigheidsbewegingen voor een wedstrijd en probeer het in verschillende situaties uit te voeren om niet alleen de input aan je spiergeheugen toe te voegen, maar ook de meest efficiënte tijd te berekenen om het te gebruiken.

9. Wen aan het krachtig aanpakken

Zoals eerder vermeld, is verdedigen moeilijk in FIFA 20. Een handige truc om in gedachten te houden is dat je nu de kracht van je tackle kunt beheersen door de stand tackle (O / B) of slide tackle (Square / X) ingedrukt te houden. Als je uitrusting volledig wordt opgeladen, valt je verdediger naar voren, wat perfect is voor een verrassende uitdaging of ervoor zorgt dat de aanvaller de rebound niet kan herstellen. Zorg er echter voor dat u dit doet alsof u niet voorzichtig bent, u uit positie kunt raken of een fout kunt weggeven in een gevaarlijk gebied.

10. Verbeter je straffen

Naast vrije trappen zijn de straffen dit jaar anders door hetzelfde richtsysteem aan te passen. Je kunt natuurlijk geen draai aan je schot geven vanaf 12 meter. Streven met de linker joystick bepaalt de hoogte van het schot, terwijl de kracht het traject bepaalt; laag vermogen resulteert in een pittige, nauwkeurige opname, terwijl hoog vermogen een krachtige, aangedreven afwerking biedt. En net als vrije trappen, kun je ook Timed Finishing vanaf de plek gebruiken – als je dapper genoeg bent.

Dit artikel is gesponsord door U7buy

FIFA coins en FIFA points kopen met korting?

We hebben een hele leuke deal met onze favoriete aanbieder. Je krijgt nu 20% extra korting op FIFA points en FIFA coins als je je aanmeldt via de onderstaande button!